Nucile de caju, sanatate curata! Ce minuni face acest aliment exotic in organismul nostru
Daca esti in cautarea unor nuci cu mai putine grasimi pe care sa la introduci in meniul tau zilnic, poti alege cu usurinta nucile de caju. Acestea au un gust mai dulceag si sunt mai putin uleioase.
Nucile de caju, sanatate curata! Printre cei mai importanti nutrienti care se gasesc in nucile caju se numara potasiul, cuprul, magneziul, calciul, fierul, fosforul, seleniul, vitaminele E, K, B6 si, bineinteles, grasimile sanatoase si proteinele.
Este bine de stiut ca pentru a beneficia de toate aceste proprietati, este important sa le consumati neprajite.
Intaresc oasele
O calitate importanta a nucilor caju este cantitatea mare de calciu, mineral care ajuta oasele sa se mentina sanatoase si previne aparitia osteoporozei si a altor boli de oase.
Mentin inima sanatoasa
Mai multe studii publicate in British Journal of Nutrition au aratat ca nucile caju, datorita continutului mare de antioxidanti, scad riscul de boli cardiovasculare cu 37% daca sunt consumate de cel putin 4 ori pe saptamana.